Material

Pure beds och naturen

Alla sängar från Pure Beds är resultatet av noggranna tester och en passion för kvalitet. Vi har valt material av högsta kvalitet för att garantera en oslagbar komfort. Hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat, och vi arbetar ständigt för en grönare framtid. Därför prioriterar vi växtbaserade material i våra sängar, såsom ekologisk bambu, långsamt växande svenskt furuträ, lin, ekologisk bomull och linne. Dessa naturliga material ger oss möjlighet att skapa exceptionellt slitstarka och andningsaktiva tyger

Pure Beds är vi experter på att skapa kvalitetsprodukter med naturliga fibrer. Genom åren har vi byggt upp en gedigen erfarenhet inom säng- och madrassproduktion. Vi håller ständigt ett öga på marknadstrender för att kunna erbjuda innovativa och högkvalitativa produkter. Våra miljövänliga sängar är tillverkade av naturens finaste resurser, som ständigt förnyas och är oöverträffade i hållbarhet. Med Pure Beds väljer du ett hållbart och naturligt alternativ för den bästa sömnupplevelsen.

Svensk Hantverk och Tillverkning
Vi lägger stor vikt vid svensk hantverksskicklighet, och därför tillverkas våra sängar uteslutande i vår egen fabrik i Valskog av våra erfarna hantverkare. Varje säng genomgår en noggrann
granskning där varje liten detalj beaktas noggrant, och endast de mest exceptionella naturliga materialen väljs med omsorg för att skapa sängar av oöverträffad kvalitet.

Din fristad
Vårt mål är att erbjuda dig en tillflyktsort för en vilsam sömn. Med fullt förtroende säger vi att att sova i en Pure Beds säng representerar ett värde som överstiger dess pris. Vi är fast övertygade om att du kan njuta av en verkligt tillfredsställande sömnupplevelse, med vetskapen om att du har valt det ultimata värdet för din investering, samtidigt som du engagerar dig för vår planet, mänskligheten, djuren och miljön.

naturlatex
Naturlatex för Optimal Sömn

Hållbar stöd

Naturlatex i sängar ger hållbart, anpassningsbart stöd, utmärkt tryckavlastning, och en allergivänlig yta, vilket säkerställer en bekväm och stödjande sömnupplevelse natt efter natt.

Naturlatex utvinns från gummiträdets sav och är känt för sin överlägsna komfort och stöd. Det anpassar sig naturligt efter kroppens konturer och erbjuder en allergivänlig sovmiljö. Med utmärkt andningsförmåga håller det dig sval under natten. Hos Pure Beds väljer vi naturlatex för dess hållbarhet och miljövänliga egenskaper.

ekologiskt bomull
Fördelarna med Ekologisk Bomull i Sängkläder

Ren komfort

Ekologisk bomull i sängkläder erbjuder skonsam, andningsbar mjukhet, utan kemikalier och allergener, vilket ger en naturligt bekväm och hälsosam miljö för din sömn.

Vi utnyttjar kraften i naturens finaste och mest hållbara fiber, ekologisk bomull. Vårt val av ekologisk bomull drivs av dess exceptionella mjukhet och andningsförmåga. Känd som en av naturens renaste former av cellulosa erbjuder bomull en skonsam, andningsbar känsla mot huden, vilket gör den till komfortens epitom.

Andningsbar Komfort

Bambuns fördelar

Bambu i sängar erbjuder enastående andningsförmåga, naturlig fuktreglering och antibakteriella egenskaper, vilket ger en svalare, fräschare och mer hygienisk sömnupplevelse.

som framställs från de snabbväxande och naturliga bambuväxterna, är ett miljövänligt val eftersom det odlas utan användning av pesticider. Detta tyg är särskilt känt för sina naturliga antibakteriella egenskaper. Dess hypoallergena natur minskar risken för kvalster, vilket gör det till ett utmärkt materialval.

Dessutom erbjuder bambutyget en sval och behaglig sovmiljö samtidigt som det ger optimalt stöd åt kroppen. Våra madrasser med bambu är inte bara fria från gifter, utan de tillverkas också av förnybara resurser, vilket understryker vårt åtagande att erbjuda hållbara sovlösningar.

lin material
Linets Fördelar för Din Sömn

Naturlig elegans

Lin i sängkläder ger en unik kombination av hållbarhet, naturlig termoreglering och mjukhet, vilket bidrar till en sval, bekväm och lyxig sömnupplevelse varje natt

Utvunnen från linneplantan, erbjuder lin en unik kombination av styrka och mjukhet. Dess naturliga fibrer ger en svalkande känsla, perfekt för att reglera kroppstemperaturen. Dessutom är lin känt för att vara miljövänligt och hållbart. Hos Pure Beds uppskattar vi lin för dess tidlösa skönhet och komfort.

Naturia kontinentalsäng
Svensk Furu Förstärker Din Säng

Naturlig Hållbarhet

Svensk furu i sängar erbjuder robust styrka, naturlig lätthet och en vacker ådring, vilket ger en hållbar, miljövänlig och estetiskt tilltalande grund för din vila.

Våra sängramar är tillverkade av svenskt furuträ, känt för sin hållbarhet och styrka. Med förstärkta och förstärkta hörn garanterar våra sängramar långvarig stabilitet. Dessutom förstärker inkluderingen av tjocka och breda lameller den övergripande styrkan och stödet för sängen.

Stål och Fjädrar Förbättrar Sängkomforten

Hållfast stöd

Stål och fjädrar i sängar ger överlägsen stöd, hållbarhet och anpassningsförmåga, vilket säkerställer jämn viktfördelning och bekvämlighet för en djup och återhämtande sömn varje natt.

Fjädrarna i våra sängar är värmehärdade för att bibehålla sin styrka under kommande år. Vi använder uteslutande ett pocketsystem, där varje fjäder är individuellt inkapslad i sin egen ficka. Denna design erbjuder våra kunder optimalt stöd och minskar rörelseöverföring mellan sovande. Dessutom garanterar pocketsystemet en tyst sömnupplevelse, fri från gnissel eller buller.

Miljömärkning

Oeko-tex

Alla våra tyger har ett kvalitetsmärke och är certifierade enligt EU:s miljömärke. EU:s miljömärke tilldelas produkter som uppfyller höga miljöstandarder, från inköp av råmaterial till produktion.

Alla våra tyger har ett kvalitetsmärke och är testade enligt Oeko-Tex® Standard 100. Detta är ett oberoende certifieringssystem för textila råvaror på alla produktionsnivåer. Alla våra tyger är testade för skadliga ämnen, liksom våra tillbehör som lappar, knappar, dragkedjor, nitar och trådar.

Börja skriva för att se produkterna du letar efter.
Kundvagnen
Logga in

Har du inget konto än?

Skapa ett konto