Optimal kroppskomfort

För att optimera din sömnkvalitet är det viktigt att din säng anpassas efter din kroppsform och preferenser. En tredjedel av vårt liv spenderas i sömn, därför är det avgörande att välja rätt fasthetsgrad för din madrass. Detta val påverkas av faktorer som din kroppstyp och sovställning, samt din vikt.

Fastheten på en madrass beskriver dess mjukhet eller hårdhet. En madrass som är för mjuk kan leda till ojämn belastning på ryggraden och leder, vilket kan orsaka obekvämligheter och störa sömnen. Å andra sidan, en för hård madrass kan orsaka extra tryck på axlarna och höfterna, samtidigt som den inte ger tillräckligt stöd för ländryggen och midjan.

Att välja en säng med lämplig fasthetsgrad innebär att din kropp får det nödvändiga stödet och avlastningen, vilket hjälper din ryggrad att vila i en bekväm och avlastande position.

Om du och en partner ska dela säng, speciellt i en större modell som en dubbelsäng på 160 cm eller större, är det möjligt att kombinera två olika fasthetsgrader för att tillgodose era individuella behov.

Dessutom är det viktigt att inte glömma sängens längd. Standardlängden för sängar är oftast 200 cm, men om du är en längre person kan du överväga att välja en säng som är 210 cm lång. Det är rekommenderat att ha minst 10 cm utrymme över huvudet och mellan fötterna och sängkanten. Så om du är över 190 cm lång är en 210 cm lång säng att föredra för optimal komfort och utrymme.

Välj fasthet på din säng

När du väljer fasthetsgrad för din säng, är det viktigt att ta hänsyn till din vikt och sovstil för att garantera optimal komfort. Här är en guide för att hjälpa dig bestämma vilken fasthetsnivå som är bäst för dig:

Mjuk Fasthet: Idealisk för personer som väger under 50kg.

Medium Fasthet: Denna fasthetsnivå rekommenderas för personer som väger ungefär 50–85 kg. Den erbjuder en balanserad komfort för en mängd olika kroppstyper.

Fast Fasthet: Passar vanligtvis personer som väger mellan 85 och 115 kg. Den här fasthetsgraden kan också vara lämplig för personer som väger 70–85 kg och sover på magen.

Extra Fast Fasthet: Om du väger över 115 kg, rekommenderas en Fast eller Extra fast ramsäng, då dessa erbjuder mer stabilitet och stöd jämfört med kontinentalsängar. För de som föredrar en kontinentalsäng, rekommenderas en Extra fast resårmadrass i denna viktklass.

Kombinerade Fastheter: För par som delar en dubbelsäng (160 cm och större) finns det möjlighet att kombinera olika fasthetsnivåer. Till exempel, en säng märkt som Medium / Fast innebär en sida med Medium fasthet och den andra med Fast. Om du behöver en kombination som inte finns på hemsidan, som Mjuk / Fast, kan du kontakta kundtjänsten för specialbeställning.

Börja skriva för att se produkterna du letar efter.
Kundvagnen
Logga in

Har du inget konto än?

Skapa ett konto